nieuwbouwhuis
Geen categorie

Een echt grotemensenhuis

Ongelofelijk. Ze zoeken naar een gezellige, oude, knusse jaren ’30 woning en komen uiteindelijk aanzetten met een strak, modern, luxe, ruim nieuwbouwhuis. Ja, je leest het goed, we hebben een nieuwbouwhuis gekocht. Een echt grotemensenhuis, met een hypotheek. Een eigen woning. Het moet niet gekker worden!

Hoe onze zoektocht begon..

Het begon allemaal met de brief die we vorig jaar zomer van onze woningcoöperatie kregen. We kregen daarin de mogelijkheid om ons huidige huurhuis te kopen. Doen! Dachten we direct, want dat was wat we al tijden zeiden: wanneer we dit huis kunnen kopen, doen we het meteen! En toch besloten we uiteindelijk om toch verder te kijken dan onze neus lang was. Want wat was er allemaal nog meer op de markt?

Funda’en werd ons nieuwe werkwoord en we werden steeds weer met onze neus op de feiten gedrukt dat onze mogelijkheden maar beperkt waren met het budget dat we hadden. Wij zijn tenslotte geen carrieretijgers dus onze financiële mogelijkheden zijn daar ook niet naar. Maar toch kwamen we leuke woningen tegen. Oude woningen, waar veel aan gedaan moest worden, maar die wel schattig waren, met een leuke tuin erbij. Handig met twee kleine kinders? Neuh. Goed voor de portemonnee? Neuh. Ook niet. Bezorgden we met onze bezichtigingen bij zulke woningen hartverzakkingen bij de familie? Ja. Helemaal als we zeiden dat een kluswoning ons best leuk leek? Ja!

En toen was daar ineens dat nieuwbouwproject

En toen was daar ineens dat nieuwbouwproject.. Ver boven ons budget, dachten we, geen en-suite deuren, leuke erkertjes, kelder onder het huis of bedsteden, maar wel helemaal af, inclusief vloeren, wandafwerking, keuken, badkamer én een klusjesman voor een halve dag. Energiezuinig (heel groot pluspunt!), handig ingedeeld, geen omkijken naar onderhoud de eerste jaren, een prima tuin en een locatie waar we blij van worden, vlakbij een natuurgebied! Toch maar eens in verdiepen dan. En dan wordt je verliefd. Op een heel ander huis dan je in de eerste instantie in gedachten had. En de financiën? Kon geregeld worden, aldus meneer de hypotheekadviseur. Nah!

Dus daar zaten we dan, op derde kerstdag, bij mevrouw de notaris om een krabbeltje te zetten op een leveringsakte én een hypotheekakte. Heul veel geld armer en een droom rijker. In maart gaan ze beginnen met bouwen en ergens eind 2018 zullen we emigreren van het leuke Friesland, naar het mooie Overijssel. Naar ons eigen grotemensenhuis.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *