loungeset van pallets
Geen categorie

Zelf een loungeset maken van pallets is niet moeilijk!

Helemaal hip, hot, in, van deze tijd is het. Pinterest staat er vol mee en wauw, wat vind ik ze geweldig: loungesets voor in de achtertuin gemaakt van.. jawel, pallets. Geniaal toch? Je koopt geen dure loungeset van bijna 1000 euro (of nog meer) bij de plaatselijke Blokker, intratuin, ranzijn of andere boer die die krengen verkoopt.. Nee je gaat op zoek naar europallets of (nog goedkoper) wegwerppallets die je regelmatig gewoon gratis bij bedrijven weg kunt halen (natuurlijk wel een beetje stevige). Daar maak je een nog lekkerder zittend exemplaar van dan die dure fabrieksloungesets. Goedkoop, milieubewust, duurzaam en helemaal DIY (hipper kan niet toch?).

Loungen met thee, een tijdschrift en een dekentje

Ik zag het, ik sloeg het op in mijn hoofd en daar verdween het ook niet meer uit. Helemaal niet toen de overkapping in onze tuin steeds meer vorm aannam. Want wat is een overkapping zonder heerlijke zithoek met kussens, dekens, thee en tijdschriften? Zie je het ultieme plaatje voor je? Ik zag mezelf er al helemaal zitten. Maar goed, zo’n ding moet gemaakt worden. In mijn hoofd zat het, zoals je leest, wel snor. Maar het in praktijk brengen van die ideeën, kon ik dat wel? Heb ik een waar meubelmaker in mij zitten die de pallets om kon toveren tot zoiets geweldigs?

Niet te veel denken, gewoon doen!

Ik besloot de gok te wagen en mijn lieve en creatieve moeder zag er wel uitdaging in om me daarbij te helpen. Niet meer denken, gewoon doen! Mijn zwager had toevallig 3 lange wegwerppallets van 6 meter van echt wel mooi hout en nog een stel andere mooie pallets op zijn werk liggen. Deze mochten we gebruiken, dus we konden beginnen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik mezelf, toen ik die pallets zag liggen, wel eventjes achter mijn oren krabte. Ik vroeg me af of dit wel goed kwam, maar die gedachten waren al snel verdwenen wanneer ik dat beeld van die overkapping, de bank, de thee, de kussens, dekens en tijdschriften weer voor me zag. Dit móest lukken. Na het opmeten van de matrassen, die de zitkussens moesten gaan worden, begonnen we te zagen. En na het zagen begonnen we te stapelen en te passen en meten. En na het stapelen en passen en meten begonnen we te boren, schroeven. Al snel stond daar een huge hoekbank zonder kussens onder de overkapping. Moeilijk? Nee, eigenlijk niet.

Het onderstel, frame of -hoe je het maar wilt noemen- van de bank was klaar. Nu de rest nog. We maakten armleuningen van kleinere pallets en stukjes hout die over waren. Van drie pallets op elkaar gestapeld maakten we een tafeltje. Het tafelblad maakten we dicht met overgebleven planken. Ik voelde me onwijs interessant. De ware meubelmaakster in me kwam naar voren. Dat het allemaal lukte en stevig werd zonder veel problemen maakte mij trotser dan trots.

Na het frame zijn de kussens aan de beurt

De kussens waren wel iets bewerkelijker. De zitkussens waren al klaar natuurlijk, want dat zijn twee eenpersoons matrassen. Daar heb ik gewoon antracietkleurige hoeslakens omheen zitten. Ja, ook daar is over nagedacht: met een kind is het kunnen wassen van de bekleding van je loungeset natuurlijk wel een pré. De rugleuning echter moest gemaakt worden van een door drieën gesneden tweepersoons matras. Met een door midden geknipte hoeslaken. Over die die bekleding ben ik nog niet geheel tevreden, maar op het oog ziet het er keurig netjes uit. Hoofdkussens met eenzelfde kleur sloop erom, wat sierkussens erbij en zie hier (op de afbeelding boven dit artikel) het resultaat!

Zal ik je eens wat vertellen? Hij zit lekker! En zeg nou zelf. Het geeft toch een kik om te chillen met die billen op een geweldige bank die je zelf hebt gemaakt? En hoe cool is het dat dit voor minder dan 100 euro te realiseren was?! Een palletloungeset maken is zo moeilijk en gek nog niet!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *