De vrouw achter de blog

Achter de blog ‘Gewoon Eigenaardig’ schuilt een midden-twintiger. Een gevoelige, af en toe onzekere, maar toch heel zekere vrouw. Een moeder van een ondernemende peuterdochter & vrolijke dreumeszoon en vrouw van een fantastische man. Ik ben José, gewoon en, als ik anderen mag geloven, een tikkeltje eigenaardig (wat ik overigens als compliment opvat). Leuk dat je me wil leren kennen!

We wonen op het platteland

Samen met mijn gezin woon ik in een klein dorpje in het Friese land. Zo’n dorp waar de boerenstrontlucht je tegemoetkomt, waar nog klinkers op de hoofdweg liggen en waar de groenteboer en bakker nog regelmatig langskomen met hun brood, gebak, groente en fruit. Volop platteland dus. Wij wonen hier heerlijk. We wonen in een huurhuis. Een echte, met groene kozijnen en een groene voordeur met enkel glas. Buiten dat is het overigens een heerlijk huis waar we met veel plezier wonen. Het feit dat we aan een doodlopend straatje wonen maakt het er heerlijk rustig en veilig. In december hebben we een huis gekocht. Een echt grotemensen-nieuwbouwhuis. In een andere provincie, dat ook nog. Maar wel nog steeds een soort van op het platteland, aan de rand van het prachtige natuurgebied ‘de Weerribben’. Dat we dit konden betalen wil overigens beslist niet zeggen dat we hoge piefjes zijn, met een flinke baan. Carriere-tijgers zijn we namelijk beslist niet.

Geen carriere, wel ambities

Een goed betaalde baan vinden we niet echt belangrijk. Natuurlijk, je moet rond kunnen komen en het is leuk om ook nog wat over te kunnen houden, maar dat is het dan ook. Daarom doen we dat wat we leuk vinden en waar we ons goed bij voelen. Zo werkt manlief fulltime bij een audio/visueel bedrijf en ben ik anderhalve dag per week zorgverlener aan huis bij een geweldige verstandelijk beperkte jongen van 16 om de rest van mijn tijd met mijn kinderen thuis (of op pad) te kunnen zijn en het huishouden op orde te kunnen houden (soort van). Financieel niet altijd de meest gunstige keuze, maar wel een waar wij ons enorm goed bij voelen en waar we volledig achter staan.

Dat we niet echt voor onze carriere gaan wil overigens niet zeggen dat we geen ambities hebben. Die liggen alleen ergens anders. Namelijk bij het veilig en gezond op laten groeien van onze kinderen en het bewust niet meedoen aan de materialistische manier van leven die er momenteel in het welvarende westen heerst (en toch hè? Sluipt het materialisme ook hier regelmatig in. Hij is hardnekkig!). Om een verschil te maken, wat liever om te gaan met Gods schepping en bewuster te genieten van die schepping en de kleine mooie dingen in het leven.

Nog veel te leren

Ik heb hierin zelf nog heel veel te leren, maar dat houdt het spannend en uitdagend. Zo ben ik zoekende in schermtijd voor mezelf. Ik geloof oprecht dat ik verslavingsgevoelig ben als het om computers en telefoons gaat en diep in mijn hart wil ik daar helemaal niet aan toegeven (ja, ga toch bloggen. Dát zorgt voor minder schermtijd), maar dat is moeilijk. Daarnaast ben ik continu op zoek naar goede, gezonde voedingsgewoontes die ook nog lekker en vol te houden zijn. Voor mezelf, omdat mijn darmen daar blij van worden en voor mijn gezin, omdat gezond eten gewoon belangrijk is. Ook ben ik continu lerende in de omgang met mijn kinderen. Daarbij hoort ook het geven van een goed voorbeeld wat waarden en normen betreft en geloof is daar een groot onderdeel in.

Alles behalve perfect dus. En dat is mijn streven ook niet. Waar ik wel naar streef is zo goed mogelijk en bewust zijn van de dingen die je nog kunt leren is daar een begin in.

En verder

Oké, genoeg gekletst over serieuze dingen. Want daarnaast ben ik ook maar gewoon een prettig gestoorde dame die wel houdt van grapjes. Al is mijn humor op VWO niveau, waardoor ik nog wel eens te veel nadenk over grappen en ze daardoor niet begrijp. Dat vind mijn man dan weer heel grappig, want ‘ik kan altijd zo lekker happen’.

Ik hou van schrijven, wandelen en internetten (hallo verslaving!). Verder vind ik handwerken leuk, maar dat is meer iets dat ik plan om te gaan doen dan dat het ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Tot mijn grote spijt overigens. Ik heb nog veel te leren.

Wil je weten waar ik allemaal over schrijf en wat deze website precies inhoudt? KLIK. Wil je contact met met opnemen? KLIK