De vrouw achter de blog

Ik ben José, moeder van twee heerlijke kinderen (2 en 4 jaar). Ik ben dolgelukkig getrouwd met hun papa en ik schrijf van me af op Gewoon-Eigenaardig.nl. Leuk dat je meer van me wil weten!

Samen met mijn gezinnetje woon ik sinds eind 2018 in de kop van Overijssel na altijd in Friesland te hebben gewoond. Blijkbaar moesten we in plaats van een jaren dertig woning met een leuk lapje grond voor moestuin en diertjes (onze grootste wens) een nieuwbouw tussenwoning met bijbehorende (kleine) tuin kopen. Waarom? God heeft humor denk ik. Nee, grapje. Daar komen we vast nog achter, maar inmiddels zijn we dolverliefd op dit huis en wonen we er met veel plezier.

Het huis helemaal naar wens maken doen we in veel etappes, want het geld groeit ons niet op onze rug en dat hoeft van ons ook helemaal niet. Doen wat we leuk vinden en waar ons hart ligt vinden we veel belangrijker dan het hebben van zeeën van geld. Mijn man heeft een fulltime baan in de geluidstechniek wereld, waar hij het enorm naar zijn zijn heeft en daarnaast treedt hij regelmatig op met zijn band. Zijn uitlaatklep. Best veel van huis dus. Ik daarentegen ben sinds de zomer van 2019, na vier jaar lang die stap niet te durven nemen, een echte huismoeke en heel blij met die keuze. Ik ben een ongelofelijke moederkloek die weinig los van haar kinders te zien is en geniet daar (meestal) erg van. Wij hebben het geweldige voorrecht om twee kinderen te mogen laten opgroeien tot prachtige, stabiele, zelfverzekerde volwassenen en voor ons voelt het goed om dat zoveel mogelijk zelf te doen op een zo natuurlijk mogelijke manier (en daar leren we iedere dag weer van).

Dat betekent wel dat we financieel soms voor uitdagingen komen te staan. Thuis blijven is mogelijk, maar houdt niet over. Gelukkig hebben we qua levensstijl geen hoge eisen en hebben we ons eerder gered met veel minder (overigens zonder kinderen). Dingen die we (oké, oké, vooral ik) wél belangrijk vinden zijn biologisch eten, natuurlijke verzorgingsmiddelen, eerlijke kleding en zo min mogelijk plastic. Dat zijn dan ook dingen waar we niet op besparen, want goed passen op onze schepping (de natuur, milieu, maar ook ons eigen lijf) heeft voor mij prioriteit. Wij proberen dus ook zoveel mogelijk energie te besparen, minder afval te produceren, tevreden te zijn met wat we hebben etc. Allereerst omdat onze kinderen na ons nog met deze wereld uit de voeten moeten, maar vooral omdat ik geloof dat wij die opdracht gekregen hebben van God, die een belangrijke rol speelt in mijn leven. Soms best lastig overigens, want die consumptiemaatschappij is een hardnekkig iets dat ook nog wel eens aan ons wil trekken.

Zo zijn er sowieso genoeg zaken in ons leven waarin we nog veel te leren hebben. Ik geloof in een leven lang leren. Ik ben bijvoorbeeld al een paar jaar zoekende in schermtijd voor mezelf en ik faal steeds weer. Ik geloof oprecht dat ik verslavingsgevoelig ben als het om computers en telefoons gaat en diep in mijn hart wil ik daar helemaal niet aan toegeven, maar dat is best moeilijk. Helemaal omdat je bijna niet meer zonder lijkt te kunnen. Daarnaast ben ik steeds op zoek naar goede, gezonde voedingsgewoontes die ook nog lekker en vol te houden zijn. Voor mezelf, omdat mijn darmen daar blij van worden en voor mijn gezin, omdat gezond eten gewoon belangrijk is. Ook ben ik continu lerende in de omgang met mijn kinderen. Daarbij hoort ook het geven van een goed voorbeeld wat waarden en normen betreft en geloof is daar een groot onderdeel in.

Verder ben ik een theeleut, hou van breien (als de winter er aankomt), van met wollen dekens kneuterig op de bank hangen, schrijven, diepgaande gesprekken en wandelen (liefst op blote voeten). Ik kan me daarnaast ook best vermaken met een beetje tekenen. Van inrichtingen van huizen en tuinen tot mijn eigen stijltje van ons gezin in allemaal verschillende settings (waar we ook drie schilderijen van in onze hal hebben hangen). Daarnaast houd ik van lezen, maar dat doe ik naar mijn zin te weinig. Ik probeer wel iedere dag mijn bijbel open te slaan en tijdschriften gaan gemakkelijker dan boeken.

Zo dat was eerst wel even genoeg denk ik. Wil je weten waar ik zoal over schrijf? Kijk dan even hier. Wil je meer van me weten of om een andere reden contact met me zoeken? Voel je vrij! Mijn gegevens zijn hier te vinden.