Geen categorie

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder TAG

Eventjes geleden werd ik door Lori van de geweldige, inspirerende blog Mama’s Jungle getagd voor deze tag. Een tag bedacht door Ella van avonturen van elke dag. Lori tagt mij en een paar andere bloggers omdat ze zich op de een of andere manier verbonden voelt met ons. Ik voel me zo vereerd dat ik getagd ben, dat ik hem graag invul en met jullie deel. Het is een hele lap tekst geworden, excuses daarvoor!

Zing. Wanneer zing je?

Ik zing veel overdag met mijn dochter. Ondanks ik niet gezegend ben met een geweldig mooie zangstem is mijn dochter mijn grootste fan. Ze vraagt regelmatig of ik een liedje wil zingen en we bedenken samen ook liedjes. Vooral wanneer ik iets niet gedaan kan krijgen bij mijn eigenwijze peuter zet ik mijn mooiste (ahum) zangstem op en zing ik datgene wat ik wil dat er gebeurt. Geweldig hoe dat haar humeur ineens om kan doen slaan! Nagels knippen, jas aan doen, schoenen aantrekken of naar boven gaan om de luier te verschonen worden zo opeens veel gemakkelijker.

Vecht. Beschrijf de laatste keer wanneer je hebt gevochten, voor jezelf of voor een ander.

Ik vecht regelmatig met mezelf. Vooral nu ik zwanger ben heb ik wel eens moeite met het feit dat ik door hormonen minder geduld op kan brengen voor mijn dochter. Of dat ik door lichamelijke veranderingen niet datgene met haar kan ondernemen wat ik graag zou willen ondernemen en dat het huis niet altijd even netjes is. Gelukkig komt iedere keer dat besef weer dat dat gevecht er mag zijn, maar dat ik ook mag accepteren dat het allemaal soms even niet gaat zoals ik zou willen. Dat ik ook lief voor mezelf moet zijn en daardoor bijvoorbeeld de laptop iets vaker aanzet met een filmpje voor dochter dan mijn principes voorschrijven. Of dat het even niet netjes is in huis, omdat ik daar aan het eind van de dag geen puf meer voor heb.

Huil. Ben je snel geëmotioneerd? 

Ja. Ik ben een weekdier. Ik kan huilen om werkelijk alles. Laatst lag ik op de bank een potje te janken om peuterdochter die heerlijk bij me op schoot lag te slapen, omdat ik zo dankbaar ben dat zij onderdeel mag zijn van ons leven. En ja. Nu ik dat typ schieten de tranen me direct weer in mijn ogen. Had ik al verteld dat ik een weekdier ben?

Bid. Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof je in?

Ik geloof in God en dat geloof is een groot onderdeel van mijn leven. Hoe ik mijn leven invul heeft grotendeels met geloof te maken. Alles, het bewust, gezond, minimaal, groen etc. willen leven is terug te leiden naar mijn geloof. Net als de manier waarop wij onze dochter willen helpen bij het groter groeien. Overigens is geloof ook een groot valkuil. Want iedere dag besef ik me weer dat ik er meer tijd voor vrij had willen maken. Een levenslange leerschool..

Lach. Wat maakt jou aan het lachen?

Wij hebben thuis een peuterclowntje, die mij iedere dag weer aan het lachen maakt. Met het zingen van liedjes (al dan niet zelfbedacht), haar eigenwijsheid, maar vooral ook in de uitspraken die ik van mezelf of van anderen herken. Onze kleine papegaai hoort werkelijk alles en zegt het direct na. Het gebeurt dan ook wel eens dat ze ineens in de supermarkt roept: ‚Oh, shit!’ als ze iets laat vallen. Oeps.

Maar sowieso, peuters zijn lachwekkend! Speel verstoppertje met ze en je lacht je rot. Of de manier waarop dochter de sloot gedag zegt en vertelt wat ze allemaal gedaan heeft. Of hoe ze tegen elk kleurpotlood dat ze opruimt ‚lekker slapen’ zegt. Hoe ze mijn t-shirt direct weer naar beneden trekt op het moment dat ik even van de bewegingen van de baby geniet, omdat zij graag aandacht wil. De manier waarop ik op de babyfoon zie hoe ze papa wakker probeert te maken op momenten dat hij bloedserieus in bed ligt in de hoop dat ze eindelijk gaat slapen. Ik lach me slap met dat kind. Heerlijk.

Mijn man is trouwens ook lachwekkend. Hij krijgt mij altijd weer zover om flink te happen op zijn woorden. Ik trap daar continu weer in.. We hebben overigens beslist niet dezelfde humor. Ik begrijp zijn humor niet en hij die van mij niet (omdat mijn humor natuurlijk veel te intelligent is 😉 )

Werk. Werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik heb geweldig werk. Het gezin waarin ik werk, mijn ‚cliënt’ (die ik veel liever mijn grote vriend noem), de dingen die ik doe op mijn werk, ik hou ervan. Ik voel me ook meer onderdeel van de familie op dagen dat ik werk dan zorgverleenster. Maar natuurlijk werk ik om te leven. Mijn inkomen is net die aanvulling in ons financiële plaatje die ons meer ruimte geeft.

Bewonder. Wie bewonder jij? En waarom?

Ik bewonder geen specifiek persoon geloof ik. Ik bewonder vooral mensen die anders durven te zijn dan wat de normaal is in onze maatschappij. Mensen die zich niet laten leiden door verwachtingen van anderen, maar door hun hart. Ik hou wel van diversiteit! Zoals Loesje zegt: wees maar lekker jezelf, er zijn al zoveel anderen!

Een leuke tag om in te vullen en eentje waar ik best wel even over na moest denken. Ik geef hem niet door, maar vind je het leuk om om hem ook in te vullen? Doe dat dan vooral! 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *